Lue lisää

Onnellinen olemisen tila

Herää minä-harhasta työpaja

Ihmisen tyytymättömyyden juurisyy löytyy minä- pohjaisesta ajattelusta ja minä-pohjaisesta reagoimisesta. Mielemme kamppailee toistuvissa ajatuskeloissa, joissa minä, oma pinttynyt ja ehdollistunut käsityksemme itsestämme on kaiken keskipisteenä.

Lue lisää »

Mistä tiesin, että ns. Herääminen oli tapahtunut kohdallani?

Jos vastaan tulee sanomista tai tekemistä, jonka koin ennen loukkaavana, menee tämä tunne nykyään ohi helposti (tai sitä ei tule lainkaan). Minä-olento eli se hahmo, joka otti asiat itseensä on poissa.

Sanat jotka ennen viilsi syvältä, virtaavat nyt lävitse, sillä kohtaan asiat neutraalimmin ilman minä-pohjaista reagointia.

Lue lisää »
Opi meditoimaan

Master Mindfulness- meditaatiokurssit

Master Mindfulness- menetelmä, jonka avulla mielen harjoittamisen tulokset näkyvät myös arjessa.

Opit mitä on mielen luonnollinen vakaa perustila vs. reagoiva mieli.

Opit mistä mielen harjoittamisessa on todella kyse ja mihin sen avulla voidaan päästä.

Lue lisää »

Vinkki hyvään uneen!

Oletko huomannut, että kiireisen päivän jälkeen voi olla vaikeaa rauhoittua ja saada unen päästä kiinni. Ajatukset pyörivät päässä ja keho ei tunnu rentoutuvan. Tämä johtuu siitä, että huomio kohdistuu ajattelevaan mieleen eli ajatuksiin, jolloin yhteys kehoon on pinnallinen. Tällöin on mahdotonta olla läsnä ja rauhoittua.

Lue lisää »
Mitä sisältäsi löytyy?

Mitä sisältäsi löytyy?

Tyytyväisyyden ja onnellisuuden avaimet olivatkin koko ajan minussa itsessäni, tässä ja nyt. Olin aikaisemmin etsinyt suorastaan uupumiseen asti täyttymystä ulkoisista asioista ja pitänyt kynsin ja hampain kiinni ”Sitten kun- onnellisuuden illuusiostani”.

Lue lisää »
viisi vinkkiä mielen harjoittamiseen

5 vinkkiä helpottamaan mindfulness- harjoitusta

Mielen harjoittaminen on kuin mikä tahansa treeni. Se vaatii aikaa ja toistoja, joten älä lannistu, vaikka se tuntuu aluksi vaikealta. Harjoitus harjoitukselta tulet ymmärtämään oman mielesi toimintaa ja tiedostat paremmin sinua rajoittavat ajattelu- ja käyttäytymismallisi.

Lue lisää »

Mielen hurrikaanin tyynnyttäminen?

Tiedätkö tunteen kun hypit asiasta toiseen? Innostut uudesta harrastuksesta ja sitten vähän ajan kuluttua into lopahtaa. Hankit vaatteita ja kenkiä, sisustat, koska kaipaat jotain piristystä ja hetken kuluttua olo on kuitenkin tyhjä. Matkustat ja käyt ehkä retriiteillä ”lepäämässä”. Ja kun palaat arki pääsee kuitenkin heti ihon alle.

Lue lisää »