Taso 1

Peruskurssi

Mielen perustilan tunnistaminen

Kurssin tärkein tavoite on saada omakohtainen kokemus ns. mielen perustilasta. Mielen perustilan tunnistaminen ei ole pelkkää levottoman mielen tyynnyttämistä vaan jotain huomattavasti perustavanlaatuisempaa. Mielen luonto on raikas, tyyni, selkeä ja puhdas mutta tunnistaaksemme ja kokeaksemme sen kunnolla tarvitsemme tekniikoita, jotka mahdollistavat sen. Uniikkia Master Mindfulness-menetelmässä on keinot tunnistaa mielen perustila, jotta mielen reaktiivista toimintaa voidaan tiedostaa ja vapauttaa tehokkaammin kuin tavanomaisilla harjoituksilla.

Kurssilla käydään läpi kolmen kehon teoria. Harjoitusten avulla tutustutaan fyysisen kehon ja ajattelevan mielen yhteyteen, eli kehomieleen, sekä opitaan tunnistamaan tietoinen ja tiedostava mieli, joka on sama kuin mielen muuttumaton perustila.

Kurssilla opitaan Master Mindfulness-menetelmän perusharjoitukset, jotka koostuvat mm. kehon tuntemisesta ja rentoutumisesta, tunnetilan muuntamisesta, Master Mindfulness-hengitysharjoituksista ja tehokkaasta Physical Dynamic Concentration-harjoituksesta (PDC).

Kun kirkas mieli kohtaa levottoman mielen, alkaa havahtuminen siihen, mikä on todellista ja mikä mielikuvitusta. Tiedostamisen kautta tunnereaktiot eivät saa meissä enää niin suurta huomiota. Opimme näin muuntamaan tunnetilamme negatiivisesta positiiviseksi.

Ihmissuhteet helpottuvat, kun reagoiminen vähentyy ja tiedostaminen lisääntyy. Mielen muuttumaton ja vakaa perustila antaa meille vakaan jalansijan olla se henkilö, kuka me todellisuudessa olemme koska emme ole enää reaktiivisen tunnetilan vietävissä niin kuin ennen. Lamppu syttyy kun alamme tiedostaa kuka tai mikä on näiden tunteiden ja ajatusten kokija.

Kokemuksia peruskurssista

"Minulla ei ole paljon kokemusta meditaatiosta. Se, että meille kerrottiin koko ajan ohjeita tuntui hyvältä. Ei tarvinnut itse miettiä mitä nyt ja mitä seuraavaksi."
- Patricia

"Selkeä ja rauhallinen ohjaus, miellyttävä tapa puhua meditaation aikana. Aiheeseen johdattelevat pohjustukset oli mielenkiintoiset. Omat esimerkit teki kivan ja luontevan viban. Kiitos vaan."
- Elisa

"Uskomatonta miten nopeasti pääsi tyyneen ja läsnäolevaan tilaan, ohjaus harjoitteisiin oli niin miellyttävää, osaavaa ja luontevaa. Kurssilla pääsin käsiksi mindfulnessiin enemmän kuin osasin kuvitella."
- Päivi

"Kurssi oli juuri sitä mitä kaipasin omalle mindfulness- ja meditaatiomatkalleni. Harjoitukset syvensivät kokemusta mielen positiivisesta ja tyynestä perustilasta ja tämän kokeminen oli mahdollista Tiinan rauhallisessa, helposti lähestyttävässä ja erittäin hyvin rytmitetyssä ohjauksessa. Suosittelen ehdottomasti kaikille eteenpäin. Paras mahdollinen lahja, jonka voit koskaan itsellesi antaa."
- Salla

"koulutus oli todellakin todella ihana. ihanan maanläheinen, rento ja rentouttava tunnelma. Oli inspiroivaa reflektoida fiiliksiä harjoitusten jälkeen kurssilaisten kanssa. Pääsin hiljentymään oman mieleni kanssa ja keksimään keinoja miten pääsen käsiksi mielen perustilaan myös arjessani. Suosittelen kurssia koko sydämestäni kaikille, jotka tarvitsevat välineitä oman mielen kanssa työskentelyyn omassa elämässään."
- Laura
Designer