Vinkki hyvään uneen!

Oletko huomannut, että kiireisen päivän jälkeen voi olla vaikeaa rauhoittua ja saada unen päästä kiinni. Ajatukset pyörivät päässä ja keho ei tunnu rentoutuvan. Tämä johtuu siitä, että huomio kohdistuu ajattelevaan mieleen eli ajatuksiin, jolloin yhteys kehoon on pinnallinen. Tällöin on mahdotonta olla läsnä ja rauhoittua.

Amrita Baba kertoi tämän yksinkertaisen vinkin vuosia sitten ja olemme testanneet sen toimivaksi kerta toisensa jälkeen.

Nyt korvat hörölle!

Kun makaat sängyssä, unohda, että yrität nukahtaa. Tunnustele huomiollasi missä energiasi pörrää. Mitä suurimmalla todennäköisyydellä pään alueella. Vie seuraavaksi huomiosi molempiin jalkapohjiin. Kuvittele kumpaankin jalkapohjaan noin 5cm kokoiset täplät. Anna huomion olla rennosti näissä täplissä. Voit huomata kuinka pään alueen surina rauhoittuu ja keho muuttuu kevyemmäksi ja rennommaksi.

Anna huomion levätä jalkapohjissa rennosti. Älä pinnistele tai ponnistele, vaan tee harjoitusta lempeästi. Jos (ja kun) huomio herpaantuu, vie huomio uudestaan jalkapohjiin. Pikkuhiljaa huomaat kuinka keho on rentoutunut ja mieli rauhoittunut, uni ei ole enää kaukana ja nukahdat.

Kerro meille jos tämä toimii tai vinkkaa kaverille!

Selaa muita kirjoituksia