Ai miksi harjoittaa mindfulnessia?

On olemassa mindfulness- harjoituksia, joissa läsnäydytään tähän hetkeen, tähän kokemukseen, asiaan jota teet tällä hetkellä. Hyviä harjoituksia, kun haluamme voimistaa läsnäoloamme, tuntea miltä tuntuu hengittää, miltä tuntuu kävellä, istua tai maata. Tätä teemme huomaamattakin esim. lomalla laiturin nokassa, silloin kun huolet ei mieltä paina.

Ja sitten on olemassa harjoituksia, joiden avulla tunnistetaan mielen todellinen rajaton olemus. Kutsumme näitä harjoituksia Mindfulness 2.0:ksi. Näiden harjoitusten tarkoitus on todella kokea mielen luonnollisen tilan elämänmyönteinen maku, luonnollinen rakkaudellisuus ja myötätunto eli mielen todellinen luonto sellaisena, kun se oli lapsuudessa, ennen kun aloitimme itsemme sensuroinnin ja ennen kun elämä oli potkinut meitä päähän.

Lapsena olimme vapaita, ennakkoluulottomia, luodinkestäviä ja rohkeita, elämä ei painanut eikä aikuiselämän vastuut olleet vielä lannistaneet. Elimme todella hetkessä.

Kun mindfulnessia harjoitetaan tehokkailla menetelmillä, elämän aikana muodostuneet meitä rajoittavat kerrostumat ja ajatusmallit sulavat yksitellen pois. Alta paljastuu aito, oikea,  elämänmyönteinen itsemme joka on täydessä tasapainossa itsensä ja ympäristönsä kanssa. Täydellisen läsnä kaikissa kokemuksissa (ei pelkästään lomalla). Täydellisen läsnä, mitään tähän kokemukseen lisäämättä, mitään tunteita vältellen.

Kun harjoitamme mieltämme, heräämme siihen kuka oikeasti olemme ja se jos jokin tyydyttää sisäisen kaipuumme.

Selaa muita kirjoituksia