Mielen musta yö, eli vaikeat jaksot

Sisäistä kipuilua ja vaikeita jaksoja on meillä kaikilla, silloin elämä ottaa päähän ja tuntuu henkisesti pahalta. Miten minä kestän tätä tai tuota? Näissä hetkissä saattaa kokea jopa koko maailman tuskaa.

Tätä ei kuitenkaan välttämättä tiedosta itse ja vaikka tiedostaisi, niin paha olo laastaroidaan tukahduttamalla tunteet kullekin sopivalla tavalla kuten uppoutumalla elokuviin, sosiaaliseen mediaan, työhön…tai hakemalla hyvää oloa shoppailusta, ruuasta, herkuista, alkoholista, juhlista, seksistä jne.

Kun aloitat mielenharjoittamisen, tulet väistämättä kokemaan jossain vaiheessa vaikeita jaksoja. Jaksoja, jolloin joudut (tai pikemminkin saat) kohdata sisäisen tuskasi ja henkisen kipuilusi. Nämä jaksot eivät johdu itse meditaatioharjoituksesta, vaan siitä että harjoitukset paljastavat mielestämme solmuja, uskomuksia, riippuvuuksia ja muita kipeitä kohtia, joita emme ole kohdanneet aikaisemmin. Ne nousevat alitajunnasta pintaan, koska mieli on harjoittamisen avulla muuttunut jo astetta selkeämmäksi ja hiljaisemmaksi.

Kaikki se ”törky” joka on surissut pinnan alla, tulee nyt näkyväksi pala kerrallaan, eli mielen harjoittaminen mahdollistaa sinulle kipeiden asioiden kohtaamisen ja työstämisen. Tätä prosessia voidaan kutsua itsetuntemiseksi ja parantumiseksi

Kun olet sitten työstänyt yhden asian valmiiksi, ei sinun koskaan tarvitse kohdata ja työstää toistamiseen samaa asiaa.

On hyvä tiedostaa, että mielen harjoittaminen on aaltoilevaa, vaikeat jaksot ja suuret läpimurrot vaihtelevat keskenään vähän vuoristoradan tavoin. Jokaisen vaikean jakson jälkeen tuleva helpotus tuo mukanaan syvemmän rauhan ja kattavamman ymmärryksen mielen todellisesta vapaudesta. Jokainen pimeän yön jakso vie siis askeleen lähemmäksi sitä luonnollista mielentilaa, joka ei sisällä yllätyksiä tai pimeitä nurkkia. Se vie lähemmäksi mieltä, joka on vapautunut kaikista sille asetetuista kahleista.

Blogi